عوارض عمل بینی کدامند؟ آشنایی با عوارض شایع و نادر جراحی بینی

عوارض عمل بینی
فهرست مطالب

بسیاری از افراد قبل از انجام جراحی بینی به تحقیق، بررسی و سبک و سنگین کردن همه جوانب این عمل می پردازند. افرادی که این مراحل را پشت سر می گذارند معمولا نتایج بهتری بعد از جراحی به دست خواهند آورد و انتظارات منطقی از روند جراحی و اتفاقات بعد از آن دارند. در این مقاله درباره عوارض عمل بینی اطلاعاتی آورده شده که خواندن آن برای همه افرادی که قصد جراحی دارند توصیه می شود. لطفا قبل از انجام عمل، حتما این مقاله و سایر مقالات مندرج در سایت را مطالعه کنید تا با درک و آگاهی بیشتری خود را برای عمل رینوپلاستی آماده کنید.


عوارض عمل بینی کدامند؟

هر عملی هرچند کوچک و جزئی، همواره ممکن است با عوارضی همراه باشد. عمل بینی نیز از این قاعده مستثنی نیست و عوارضی خواهد داشت. اما این به معنی انصراف از انجام عمل نیست و قرار نیست شما با همه این عوارض روبرو شوید. زیرا همه چیز بستگی به شرایط سلامتی خودتان، تجربه جراح و همچنین عمل به توصیه های جراح بینی خواهد داشت.

حتی اگر عوارض عمل بینی بسیار زیاد باشد (که اصلا اینگونه نیست)، اما اگر همه چیز خوب پیش برود، شما ممکن است هیچ عارضه خاص و غیر معمولی تجربه نکنید. و از همه مهم تر، ذکر عوارض جراحی بینی تنها برای این است که شما انتظارات منطقی از روند درمان داشته باشید و خود را برای هر سناریویی آماده کنید. (حتی اگر هیچ عارضه ای شامل شما نشود.)


عوارض وخطرات عمومی جراحی

مهم نیست که چه عملی انجام می دهید. چه یک عمل ساده با بی حسی موضعی یا چه یک عمل پیچیده با بیهوشی عمومی، در هر صورت انجام عمل جراحی و دستکاری در بافت ها و ساختار طبیعی بدن می تواند عوارضی به دنبال داشته باشد. یک سری عوارض، عمومی هستند و در بین همه عمل های جراحی مشترکند. و یک سریِ دیگر به دنبال عمل جراحی خاصی ایجاد می شوند. در خصوص عمل جراحی بینی نیز چنین چیزی صادق است. بیماران با طیفی از عوارض احتمالی عمومی و خاص روبرو هستند که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.


عوارض بیهوشی عمومی

بیشتر بیمارانِ سالم به بیهوشی عمومی پاسخ خوبی می دهند. زیرا تکنیک های مدرن جهت انجام جراحی بسیار ایمن هستند. یک متخصص بیهوشی قبل از آغاز عمل بیماران را ویزیت می کند و درباره روند بیهوشی و عوارض احتمالی آن به بیماران توضیحاتی می دهد. تهوع، استفراغ، سرگیجه، دوبینی و … می تواند به دنبال هر عملی رخ دهد که بسیار موقتی و زودگذر هستند.


عفونت

همه عمل ها می توانند باعث بروز عفونت شوند. برای همین جراحان پیش، حین و بعد از عمل داروهای آنتی بیوتیک را تجویز می کنند تا مانع از ایجاد یا گسترش عفونت شوند.


تأخیر در بهبود زخم

در کسانی که بدنی سالم دارند روند بهبود زخم می تواند طبیعی ادامه یابد، اما در برخی بیماران، زخم ها برای التیام و ترمیم شدن زمان زیادی نیاز دارند. افراد چاق، دیابتی، کسانی که سیگار می کشند یا به اعتیاد مبتلااند کسانی هستند که با مشکل در بهبود زخم مواجه خواهند شد.


خونریزی (هماتوم) یا سِرما (تجمع مایعات)

در اغلب عمل هایی که با خونریزی همراه هستند یا دستکاری بافتی دارند هماتوم یا لخته شدن خون و تجمع مایعات زیر پوست وجود دارد. این مشکلات در اغلب اوقات بدون هیچ دخالتی از بین می رود اما در برخی موارد نیاز به مداخل پزشک است.


ایجاد اسکار و زخم جراحی

جای زخم های بخیه بعد از هر عملی ممکن است تا 18 ماه پس از جراحی ادامه داشته باشد و سپس برطرف خواهد شد. در برخی موارد جای زخم تا آخر وجود خواهد داشت.


بی حسی، درد یا سوزن سوزن شدن

این امر اغلب در ناحیه تحت درمان اتفاق می افتد، اما به طور معمول در طی چند ماه تا چند سال برطرف می شود. درد همچنین یکی از عوارض عمل بینی است که در بیشتر بیماران ممکن است تجربه شود.


عوارض و خطراتی برای بعضی بیماران رخ می دهد

علاوه بر خطرات و عوارضی که ممکن است به صورت عمومی متوجه هر بیماری که زیر تیغ جراحی می رود باشد، یک سری عوارض وجود دارد که به صورت خاص برای بیماران تحت عمل جراحی بینی رخ می دهد. این عوارض کوتاه مدت بوده و ممکن است در برخی بیماران بسیار جزئی و در برخی دیگر نسبتا شدید باشد. در ادامه با برخی عوارض عمل بینی که ممکن است بعد از عمل تجربه کنید آشنا خواهید شد.


درد بعد از جراحی

جراحی بینی یکی از قدرتمندترین روش ها برای تقویت ظاهر شما است. اما ، از آنجا که به تغییرات گسترده ای در استخوان بینی و غضروف نیاز دارد، ممکن است که بیماران درد یا ناراحتی را به دنبال جراحی بینی تجربه کنند. خوشبختانه، این ناراحتی معمولاً جزئی است و بیشتر بیماران با کمک مسکن های بدون نسخه می توانند به راحتی درد بعد از عمل بینی را مدیریت کنند. اگر درد شما شدید باشد که به ندرت چنین چیزی رخ می دهد، برای تسکین درد داروی های مسکن قوی تری برای شما تجویز خواهد شد.

خواندن  تاثیر آفتاب و نور خورشید بر نتایج عمل بینی چیست؟

ورم بینی

یکی از عوارض عمل بینی که نسبتا هم شایع است ایجاد تورم در اطراف چشم و بینی است. تورم بینی در روزهای بعد از جراحی بینی بیشتر قابل توجه است، اما تقریباً پس از حدود دو هفته فروکش می کند. توجه به این نکته بسیار مهم است که ورم بینی ممکن است تا ماه ها بعد از عمل جراحی همچنان به صورت جزئی وجود داشته باشد. نتایج نهایی جراحی زیبایی بینی به طور معمول در یک سال مشاهده می شود. یعنی اگر تا 1 سال ورم نسبی را تجربه می کنید بعد از این مدت کاملا از بین خواهد رفت.


کبودی

کبودی یکی دیگر از عوارض عمل بینی است که در اغلب بیماران قابل مشاهده است. میزان کبودی پس از جراحی بسته به حساسیت بیمار و پیچیدگی عمل جراحی متفاوت خواهد بود. این کبودی معمولاً در ناحیه اطراف چشم وجود دارد و می تواند تا 10 روز ادامه داشته باشد. کبودی را یک عارضه طبیعی و گذرا در نظر بگیرید اما تا چند روز بعد از عمل با دقت آن را نظارت کنید. اگر میزان کبودی زیاد بود یا متوجه غیرطبیعی بودن آن شدید حتما با جراح بینی خودتان تماس بگیرید.


تغییرات عملکرد بینی

ممکن است برخی بیماران به هر دلیلی با مشکلات بویایی مواجه شوند. البته در برخی موارد مشکل بویایی بعد از عمل بینی موقت است و خیلی زود برطرف می شود. اما این امکان نیز وجود دارد که بیمار به صورت طولانی مدت یا دائمی با مشکل بویایی روبرو شود. این عارضه زمانی رخ می دهد که فرآیندهای بویایی در سینوس های بینی به مشکل بر بخورد.


تغییرات جزئی در صدا

یکی از عوارض عمل بینی که می تواند موقت باشد یا حتی به صورت طولانی مدت وجود داشته باشد، ایحاد تغییراتی در تناژ صدا است. ممکن است بر اثر انسداد بینی، آسیب به سینوس ها، تغییر آناتومی بینی و …. صدا دچار تغییراتی شود. البته در برخی افراد تغییرات صدا می تواند یکی از مزایای عمل بینی باشد زیرا پس از رفع انسداد یا بهبود وضعیت تنفس تناژ صدا بهبود میابد.


عدم تقارن بینی (و متعاقبا عدم تفارن صورت)

 ممکن است بعد از عمل جراحی بینی بی نظمی ها یا عدم تقارن احتمالی در شکل بینی، پل بینی یا نوک بینی شما مشاهده شود. البته این عارضه نادر است زیرا نفس عمل بینی برطرف کردن این مکشلات است.


سوراخ شدن دیواره سپتوم

 بر اثر اشتباه جراحی ممکن است دیواره بینی سوراخ شود یا آسیب ببیند. البته در اغلب موارد سوراخ شدن تیغه بینی ناشی از ضعف ساختاری در این تیغه است. برای مثال افرادی که از اعتیاد به مواد مخدر رنج می برند اغلب تیغه بینی ضعیفی دارند و حتی ممکن است تیغه قبل از عمل دچار آسیب و سوراخ شده باشد.


برجستگی ها یا قوز بینی

ممکن است برجستگی و قوز بینی آنچنان که باید برداشته نشده باشد و یا بر اثر جابجایی غضروف و استخوان برآمدگی های ناخواسته ای در شکل بینی ایجاد شده باشد. این مورد یکی از عوارض عمل بینی است که کمتر پیش می آید.


اسکار جراحی (به جای ماندن جای زخم)

اگر عمل بینی به روش باز صورت بگیرید (که برش بیشتری نسبت به عمل جراحی بینی به روش بسته دارد) ممکن است جای زخم در برخی بیماران ایجاد شود.


مشکل تنفسی

 برخی از بیماران ممکن است برای مدت طولانی بعد از عمل جراحی بینی در تنفس مشکل داشته باشند. مشکل تنفسی از عوارض مهم ترین عمل بینی است که البته اغلب کوتاه مدت است و معمولا در هر بیماری ایجاد نخواهد شد.


نیاز مجدد به عمل جراحی بینی

البته به این گزینه به چشم عوارض جراحی بینی نگاه نکنید. برخی از بیماران ممکن است از شکل ظاهری بینی خود بعد از عمل رضایت نداشته باشند. در مواردی جراح کارش را به درستی انجام نمی دهد و در اغلب موارد انتظارات غیر منطی بیمار نیاز به جراحی مجدد بینی را ایجاد میکند.


نکات پایانی درباره عوراض عمل بینی

به یاد داشته باشید که تمام جراحی ها خطراتی به دنبال دارند. هیچگاه در علم و پزشکی هیچ تضمینی وجود ندارد که همه چیز به خوبی پیش برود. علاوه بر این ذکر عوارض برای یک عمل جراحی خاص به معنای این نیست که آن عوارض حتما رخ خواهد داد بلکه برای آمادگی بیمار و تیم جراحی برای روبرویی و مقابله با این عوارض احتمالی است اگر نه ممکن است هیچکدام از این عوارض را تجربه نکنید.

0/5 (0 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس

دکتر شاهین شمس رتبه برتر بورد تخصصی جراح فک و صورت دانشگاه شهید بهشتی، فعال در حوزه انواع جراحی زیبایی و درمانی

مقالات دکتر شاهین شمس

«با اشتراک گذاری این مقاله نقش موثری در سبک زندگی خود و دیگران داشته باشید. زیبایی افکار و دانش مکمل زیبایی شماست.»~ با تشکر شاهین شمس