شرایط عمل بینی چیست ؟ اگر جزء این افراد هستید عمل بینی انجام ندهید!

شرایط عمل بینی
چکیده مطلب

هر ساله بر تعداد افرادی که عمل بینی انجام می‌دهند افزوده می‌شود. در کشور ما به رغم نابسامانی های اقتصادی و مشکلات معیشتی، این روند همچنان رو به افزایش است. شاید یکی از دلایل افزایش تمایل ایرانیان به این عمل تلاش برای بهبود ظاهر بینی باشد. با این حال در کنار هزاران شخصی که سالانه […]

فهرست مطلب

هر ساله بر تعداد افرادی که عمل بینی انجام می‌دهند افزوده می‌شود. در کشور ما به رغم نابسامانی های اقتصادی و مشکلات معیشتی، این روند همچنان رو به افزایش است. شاید یکی از دلایل افزایش تمایل ایرانیان به این عمل تلاش برای بهبود ظاهر بینی باشد. با این حال در کنار هزاران شخصی که سالانه در ایران عمل می شوند، جراحان با انجام عمل زیبایی بینی در برخی از افراد مخالفت می کنند. به عبارتی، هر کسی واجد شرایط این عمل بینی نیست. و در برخی موارد اگر لازم باشد، کلا جراحی بینی کنسل می شود یا دست کم برای مدتی به تعویق خواهد افتاد.

در چه شرایطی نباید عمل بینی انجام داد؟

همانطور که در مقدمه نیز گفته شد و دکتر شمس در ویدئوی بالا توضیح دادند، شرایطی وجود دارد که در آن بیمار از انجام عمل بینی بازداشته شده و یا دست کم زمان عملش به تعویض میافتد. در این مقاله می خواهیم با این شرایط بیشتر آشنا شویم. اگر شما هر یک از شرایط زیر را داشته باشید احتمالاً عمل شما انجام داده نمی شود یا عقب خواهد افتاد.


1. اگر دختری زیر 16 سال و پسری زیر 18 سال هستید

عمل بینی مانند تمام عمل های زیبایی دیگر محدودیت سنی دارد. یعنی برای اینکه واجد شرایط باشید باید در یک محدوده سنی خاص باشید. بر همین اساس حداقل سن انجام عمل بینی برای دختران 16 سال و برای پسران 18 سال است. چناچنه شما کمتر از این میزان سن داشته باشید عمل شما تا زمانی که به این سنین برسید کنسل خواهد شد.


چرا زیر 16 و 18 سال نباید عمل انجام داد؟

بینی و ساختارهای آن طی سنین بلوغ و نوجوانی هنوز هم در حال رشد هستند. ما زمانی می توانیم عمل بینی انجام دهیم که استخوان ها، غضروف و سایر ساختارهای بینی کاملا از رشد ایستاده باشند. دستکاری کردن بینی در سنین پایین هیچ فایده ای ندارد زیرا حتی اگر بینی در بهترین حاالت عمل شود به لیل رشد استخوان ها و غضروف باز هم شکل بینی تغییر خواهد کرد. بنابراین بهترین سن برای عمل بینی سنی است که بینی کاملا رشد کرده باشد و در شرایط استیبل قرار داشته باشد.


2. اگر نمی‌توانید سیگار را ترک کنید…

کاری به مضرات سیگار نداریم. اینکه سیگار عامل هزاران بیماری، سرطان و اختلال دیگر در بدن است یک امر مسلم و بدون بحث است. اما سیگار کشیدن قبل و بعد از عمل بینی می‌تواند بسیار خطرناک باشد و نتیجه نهایی جراحی را تحت تاثیر قرار دهد. اگر برای مدت‌ها است که سیگار می‌کشید و به فکر ترک آن نبوده‌اید، و حالا حالاها هم به نظر نمی‌رسد که بتوانید سیگار ترک کنید، بهتر است که عمل زیبایی بینی انجام ندهید. جراحان توصیه می‌کنند که 2 هفته قبل از عمل بینی و 3 ماه بعد از آن به هیچ وجه نه سیگار و نه هیچ دخانیات دیگری مصرف نشود.


چرا افرادی که نمی‌توانند سیگار ترک کنند نباید عمل بینی انجام دهند؟

سیگار زمانی که می‌سوزد در داخل دودش co یا منوکسید کربن دارد. این گاز به راحتی وارد بدن و جریان خون ما می‌شود. نتیجه حضور منوکسید چیزی جز کاهش کیفیت هموگلوبین خون نیست. هموگلوبین یکی از اجزای خون است که اکسیژن را حمل کرده و به بافت‌های بدن می‌رساند. زمانی که هموگلوبین آسیب ببیند یا کاهش بیابد، جریان خون و اکسیژن رسانی به بافت در حال ترمیم بینی کاهش میابد و این یعنی به تاخیر افتادن روند بهبودی و افزایش دوره نقاهت بعد از عمل بینی و بسیاری مشکلات دیگر…


3. اگر نمی‌توانید نوشیدن الکل را ترک  کنید…

دقیقا مشابه با مورد دوم، اگر به نوشیدن الکل و مشروبات الکی اعتیاد (سوء مصرف) دارید بهتر است یا آن را ترک کنید (یا کنترل کنید) و یا اینکه از خیر عمل زیبایی بینی بگذرید. نوشیدن الکل باید دست کم 2 هفته قبل از عمل بینی به همراه داروهای رقیق کننده خودن متوقف شود و بعد از عمل نیز دست کم تا 3 ماه نباید هیچ نوشیدنی الکی مصرف کرد.

خواندن  مصرف سیگار و الکل بعد از عمل بینی چه تاثیری بر نتیجه ی جراحی دارد؟

جرا افرادی که نمی‌توانند سوء مصرف الکل را ترک کنند، نباید عمل بینی انجام دهند؟

الکل خون را رقیق می‌کند. رقیق شدن خون یک مساله جدی و خطرساز در طول عمل جراحی و دوره بهبودی است. رقت خون طی عمل می‌تواند خونریزی را افزایش دهد. زمانی که خونریزی زیاد باشد عمل شما با مشکل مواجه میشود و برای کنترل آن باید داروی بیشتری دریافت کنید، جراح موضع عمل را به خوبی نمیبیند و احتمال تزریق و ترانسیفیوژن خون حین عمل برای شما زیاد است. طی دوره بهبودی هم اگر الکل بنوشید ممکن است خونریزی کنید و ترمیم زخم بسیار دشورا باشد.


4. اگر یک خانم باردار هستید….

یکی از مهم‌ترین موارد منع عمل بینی باردار بودن است. جراح بینی معمولا پیش از انجام عمل به خانم‌ها توصیه می‌کند که تست بارداری انجام دهند. اگر هرگونه بارداری احتمالی وجود داشته باشد جراح عمل را کنسل می‌کند. این تست یکی از آزمایش های قبل از عمل بینی است که حتما باید توسط هر خانمی که در سن باروری است انجام داده شود.


چرا یک خانم حامله نباید عمل بینی انجام دهد؟

تمامی خانم‌های حامله (حتی اگر در روزهای اول بارداری قرار دارند) نباید هیچ عمل جراحی انجام دهند مگر اینکه پای مساله مرگ و زندگی یا یک مورد اورژانسی در میان باشد. بیهوش شدن (و تاثیر داروهای بیهوشی) نتیجه بسیار مخربی روی مادر و جنین داخل رحم او خواهد گذاشت. برای همین هیچ مادر حامله‌ای دست کم تا 2 ماه بعد از زایمان مجاز به انجام جراحی بینی نیست.


5. اگر چاقی مفرط دارید…

افرادی که شاخص توده بدنی یا  (BMI) برابر با 30 یا بیشتر از آن دارند چاق محسوب شده و انجام هر گونه عمل جراحی برای آن‌ها می‌تواند خطرساز باشد. این افراد تا زمانی که اضافه وزن خود را از دست ندهند و به محدوده وزنی سالم نرسند بهتر است که عمل بینی انجام ندهند چون در حال حاضر شرایط مناسب عمل را ندارند.


چرا افرادی که چاقی مفرط دارند نباید پیش از کاهش وزن عمل بینی انجام دهند؟

چاقی مساله بسیار مهمی است و باید جدی گرفته شود. اگر یک شخص چاق توسط بیهوشی عمومی زیر تیغ جراحی قرار بگیرد احتمال اینکه عوارض ناشی از داروهای بیهوشی برایش مساله ساز شود زیاد است. برای پیشگیری از عوارض عمل و داروهای بیهوشی بهتر است که شخص ابتدا وزن کم کند.


6. اگر مشکل حاد تنفسی دارید….

افرادی که مشکلات حاد تنفسی دارند بهتر است که عمل بینی انجام ندهند. عمل جراحی رینوپلاستی یک عمل سخت و پیچیده است و می‌تواند دوره نقاهت نسبتا طولانی داشته باشد. یکی از مشکلات و عوارض عمل بینی می‌تواند مشکلات جزئی تنفسی (مانند عدم نفس کشیدن از بینی طی هفته اول و …) باشد. این یعنی تحمل این شرایط برای افردی که مشکل تنفسی دارند دشوار است. این افراد باید ابتدا مشکلات تنفسی خود را درمان کنند سپس به انجام عمل بینی رو بیاورند.


7. اگر یک ورزش بسیار پرخطر و تماسی را به صورت حرفه ای دنبال می‌کنید

هر گونه برخورد شدید بعد از عمل بینی می‌تواند روی ظاهر و فرم بینی عمل شده تاثیر بدی بگذارد. این برخوردها می‌تواند حتی نیازمند عمل جراحی ترمیی یا عمل بینی مجدد باشد. ورزش‌هایی مانند کشتی، والیبال، بسکتبال، تمامی ورزش‌های رزمی و …. از این دست ورزش‌ها هستند. اگر به صورت تخصصی این رشته‌های ورزشی را دنبال می‌کنید عمل زیبایی بینی انجام ندهید. زیرا ممکن است از انجام اینکار پشیمان شوید.

بیشتر بخوانید ???????? عمل بینی برای ورزشکاران چگونه است؟


8. اگر با اختلالات، بیماری ها ومشکلات عفونی دست و پنجه نرم می‌کنید…

معمولا به کسانی که بیماری‌های عفونی دارند توصیه می‌شود که عمل زیبایی روی بدن خود انجام ندهند. زیرا هم احتمال آسیب رسیدن به سیستم ایمنی بیشتر می‌شود و هم ممکن است تیم جراحی به این بیماری عفونی مبتلا شوند. هپاتیت و ایدز از این بیماری‌ها به شمار می‌روند. علت اصلی ممانعت از انجام عمل در این افراد در درجه اول کمک به حفظ سلامتی آن‌ها است.

0/5 (0 دیدگاه)
دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس

دکتر شاهین شمس رتبه برتر بورد تخصصی جراح فک و صورت دانشگاه شهید بهشتی، فعال در حوزه انواع جراحی زیبایی و درمانی

مقالات دکتر شاهین شمس

«با اشتراک گذاری این مقاله نقش موثری در سبک زندگی خود و دیگران داشته باشید. زیبایی افکار و دانش مکمل زیبایی شماست.»~ با تشکر شاهین شمس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *