عمل آلارپلاستی چیست و دقیقا برای چه منظوری انجام داده می شود؟

آلارپلاستی چیست؟
چکیده مطلب

آلارپلاستی یا (Alarplasty)، یک روش جراحی بینی است که با کاهش اندازه آلار (پره های بینی) باعث تغییر شکل آن و کوچگ شدن سوراخ های بینی می شود. به این عمل کاهش پایه آلار نیز گفته می شود. این عمل زیبایی بینی برای افرادی انجام داده می شود که سوراخ بینی آن ها در بخش […]

فهرست مطلب

آلارپلاستی یا (Alarplasty)، یک روش جراحی بینی است که با کاهش اندازه آلار (پره های بینی) باعث تغییر شکل آن و کوچگ شدن سوراخ های بینی می شود. به این عمل کاهش پایه آلار نیز گفته می شود.

این عمل زیبایی بینی برای افرادی انجام داده می شود که سوراخ بینی آن ها در بخش قدامی بینی بزرگ است و حین دم و بازدم اندازه سوراخ ها بیشتر می شود. هدف از انجام این عمل کاهش اندازه سوراخ بینی، کاهش تغییر سایز سوراخ های بینی حین دم و بازدم و سرانجام ایجاد تقارن در صورت است.

در این مقاله هر آنچه که باید درباره این تکنیک در عمل بینی بدانید را خواهید خواند و با خطرات، هزینه و کاندیداهای  مناسب آن بیشتر آشنا خواهید شد.

آلارپلاستی چیست؟

آلارپلاستی همانطور که در مقدمه نیز عنوان شد، نوعی جراحی زیبایی بینی است که در آن مقدار کمی از پوست پره بینی (بخشی از بینی که در طرفین سوراخ های بینی قرار دارد و به نوعی دیواره خارجی بینی است) برداشته شده تا بینی در جلو باریکتر به نظر برسد. این عمل در کسانی که عمل بینی گوشتی انجام می دهند ممکن است انجام شود. در واقع عمل برداشتن آلار یا ترمیم آن بخشی از عمل جراحی رینوپلاستی است.

انواع تکنیک آلارپلاستی کدامند؟

روش های زیادی برای کاهش پایه آلار و یا کوچک کردن سوراخ های بینی وجود دارد که 3 تکنیک برتر و رایج آن در ادامه مورد بررسی قرار گرفته اند:

  • تکنیک وِج یا (Wedge): در این روش مشابه شکل زیر، از پایین ترین بخش پره بینی که بینی را به پشت لب متصل می کند برش هایی زده می شود.
  • تکنیک سیل یا (Sill): در این روش، سوراخ های بینی بدون اینکه در خارج از بینی برشی زده شود، کوچک می شوند. برش ها در داخل بینی ایجاد می شوند. این روش اغلب با روش وج ترکیب می شود تا سوراخ های بینی به خوبی و به صورت متقارن در بیایند.
  • ویر یا (Weir): این روش اولین بار توسط رابرت ویر در سال 1892 معرفی شد،ویر اطلاح شده تکنیک وج است. در این روش برش ها به موازات پل بینی و در ناحیه خمیدگی پره  های بینی زده میشود.

چه کسانی بهترین کاندید برای انجام عمل کوچک کردن سوراخ بینی هستند؟

در حالت عادی سوراخ های بینی در بخش جلو باید با هم متقارن باشند. اگر یکی از سوراخ ها کوچکتر یا بزرگتر از دیگری است و یا هر دو کاملا نامقارن هستند، می توان عمل آلارپلاستی انجام داد. همچنین اگر سوراخ بینی شما بزرگ است و یا حین دم و بازدم کوچک و بزرگ می شود این عمل به شما توصیه می شود.

همچنین افرادی که قبلاً جراحی زیبایی بینی انجام داده اند و می خواهند نتایج عمل قبلی خود را اصلاح کنند، و همچنین افرادی که از ناحیه صورت دچار آسیب دیدگی شده اند نیز ممکن است به انجام این عمل علاقمند باشند.

اما بهترین کاندیداهای انجام این عمل کسانی هستند که علاوه بر موارد بالا، شرایط زیر را نیز داشته باشند:

  • کسانی که سلامتی عمومی خوب دارند
  • افرادی که سیگار نمی کشند، الکل نمینوشند و یا تمایلی به مواد مخدر ندارند
  • دوره نقاهت و بهبودی عمل قبلی خود را به خوبی پشت سر گذاشته باشند
  • انتظارات واقع بینانه و منطقی از روند عمل داشته باشند
خواندن  قوز بینی، از علل تا تمام روش های برداشتن آن

آلارپلاستی چگونه انجام داده می شود؟

مراحل آمادگی و انجام این عمل درست مانند عمل جراحی رینوپلاستی است. اما تفاوت مهم این دو، در میزان تهاجمی بودنشان است. الارپلاستی به مراتب کم تهاجم تر است و مدت زمان آن نیز بسیار کوتاه است. البته همانطور که در بخش های قبل خواندید خود آلارپلاستی می تواند بخشی از عمل رینوپلاستی باشد.

چطور خودمان را برای عمل آماده کنیم؟

قبل از انجام عمل یک همراه در کنار خود داشته باشید تا اگر تحت بیهوشی عمومی قرار گرفتید بتواند به مدت دست کم 1 شب در کنار شما بماند. خبر خوب این است که اگر ترمیم آلار جزئی از عمل بینی نباشد و خودش به تنهایی انجام داده شود معمولا نیازی به بیهوشی ندارد.

مراحل کوچک کردن سوراخ بینی

  • ابتدا جراح در مورد نتایج عمل با شما به طور طولانی بحث خواهد کرد. همچنین پیش از آغاز عمل ممکن است با یک مداد یا ماژیک استریل محل برش های جراحی مشخص شود تا بدون هیچ مشکلی و به صورت متقارن برش ها زده شود.
  • بسته به ترجیح جراح و درخواست شما، ممکن است قبل ا عمل بیهوشی عمومی یا تنها بیحسی موضعی اعمال شود.
  • برش ها زده می شود و بخش هایی از بینی که باید برای کوچک شدن سوراخ های بینی برداشته شود، حذف می شوند.
  • پس از ایجاد برش و برداشته شدن پوست و ساختار اضافی، لبه های پوست به هم متصل شده و بخیه زده می شوند.
  • محل بخیه با پانسمان پوشیده می شود و ممکن است به شما داروی ضد درد داده شود
  • آنتی بیوتیک و سایر داروها برای پیشپیری از عفونت بعد از عمل نیز به شما داده خواهد شد.
  • بعد از عمل باید چند روز پانسمان داشته باشید و آن را باز نکنید.

دوره نقاهت پس از ترمیم پره بینی

زمان بهبودی برای آلارپلاستی در مقایسه با سایر جراحی های صورت نسبتاً سریع تر است. بینی شما به فاصله کوتاهی بعد از عمل و در ابتدا قرمز و متورم می شود، اما این باید در عرض 1 تا 2 هفته کاهش یابد. بخیه ها معمولاً 1 هفته پس از جراحی کشیده می شوند. بهبودی کامل نیز بین 1 تا 3 ماه طول می کشد.

عوارض عمل بینی آلارپلاستی چیست؟

همانند همه جراحی ها آلارپلاستی نیز عاری از خطر نیست. اما اگر به دست یک جراح بینی خوب انجام داده شود عوارض به خداقل یا به صفر می رسد. اما در هر صورت موارد زیر برخی از عوارض احتمالی این عمل بینی هستند:

  • تورم، قرمزی و حتی خونریزی جزئی از محل بخیه ها (طی چند روز اول بعد از عمل)
  • به جا ماندن جای زخم
  • ترشح یا چرک از محل جراحی
  • عفونت

هزینه آلارپلاستی چقدر است؟

آلارپلاستی یک عمل زیبایی الکتیو و غیر درمانی است. این یعنی بیمه هزینه آن را تقبل نخواد کرد. و احتمالا تمام هزینه ها را خودتان باید از جیب بدهید. هزینه این عمل بسته به محل زندگی و جراحی که انتخاب میکنید می تواند بسیار متفاوت باشد. برای اینکه به صورت دقیق هزینه ها را دربیاورید ابتدا باید یک جراح بینی خوب پیدا کنید.

دکتر شاهین شمس
دکتر شاهین شمس

دکتر شاهین شمس رتبه برتر بورد تخصصی جراح فک و صورت دانشگاه شهید بهشتی، فعال در حوزه انواع جراحی زیبایی و درمانی

مقالات دکتر شاهین شمس

«با اشتراک گذاری این مقاله نقش موثری در سبک زندگی خود و دیگران داشته باشید. زیبایی افکار و دانش مکمل زیبایی شماست.»~ با تشکر شاهین شمس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *